AUTORUL DESPRE CARTEA LUI – Ionuţ Caragea: „Omul din cutia neagră“

Viaţa este ca o cursă de maraton. Suntem asemenea lui Philippides, purtători de solie către destinaţia finală. În faţa noastră se află kilometri de obstacole iar pe cărările lăturalnice sunt ispitele. Uneori preferăm o scurtătură, alegând calea cea mai uşoară, dar în final vom descoperi că pentru toate lucru­rile există un revers al medaliei. Vo m face un pas înainte şi doi înapoi. Alteori ne oprim la marginea drumului, istoviţi, cerându-i iubirii un pahar cu apă sau o gură de oxigen. Câţiva dintre noi vor putea continua cursa, ceilalţi vor aban­dona. Alţii vor apela la stimulente şi mai târziu vor descoperi că nimic nu le mai poate stimula viaţa la fel ca înainte. Vo r fi descalificaţi.
Adevăraţii alergători de cursă lungă nu se opresc niciodată. Şi, la un moment dat, atât de mare este suferinţa încât totul pare să se fi sfârşit. Apare un punct zero, un moment în care corpul fizic este epuizat iar psihicul este victima sa directă.

Ce ne împinge dincolo de limitele noastre? Mulţi ar răspunde că speranţa. Dar majoritatea raportează speranţa numai la nevoile proprii, fizice sau materiale, iar credinţa devine o comandă adresată divinităţii.
>>>>>>>>

Reclame

Ianuarie 19, 2008. carti noi, noutati.

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: