~Elena Călugăru-Baciu: „Cuvânt către stele’“

Pe 2iulie 2007, la Câmpina, la ,,Sărbătoarea celor două Iulii” am prezentat ultima mea carte ,,Cuvânt către stele”, carte alcătuită pentru al omagia pe marele savant Bogdan Petriceicu Haşdeu la împlinirea a o sută de ani de la moartea sa. Cartea conţine articole  inedite cum ar fi:,, Rohonzi Codex-Bogdan Petriceicu Haşdeu, Etymologicum Magnum Romaniae” articol  care arată printr-o comparaţie lingvistică evoluţia limbii dacoromâne, perioada blakă, sec XI-XII, perioadă despre care românii nu ştiu, dacă nu citesc ,,Rohonzi Codex”.

Cartea conţine şi o fantezie istorică despre ,,Sarabi/Sarabe, cuvânt discutat de către Haşdeu în contextul prezentării în dicţionarul  menţionat mai sus a cuvântului ,,Basarab”, întâmplarea poveştii se află în locuri vechi unde au locuit daci…coasta Dalmată, dar trebuie citită cartea fiindcă există şi o parte a doua închinată lui M.Eminescu cu ,,Naturi catilinare” şi… De asemenea, cartea conţine şi lucrarea prezentată la Lisabona, la Congresul al XV-lea de protoistorie…,,Inceputurile Creştinismului în Dacia şi Provincia Romană Dacia”

Şi alte lucrări….

Prof. ELENA CĂLUGĂRU-BACIU

_________________________________________________________________________________

UNIVERSUL CARTILOR este un proiect experimental apartinand de ARP-ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU si ASOCIATIA SCRIITORILOR CRESTINI din ROMANIA. Revista cu acest titlu contine stiri si articole despre scriitori, mediul literar si soarta cartilor in istorie ca si informatii despre cartile in curs de aparitie si proiectele scriitoricesti in pregatire. Colaborarea la revista on-line UNIVERSUL CARTILOR este deschisa oricarui autor care doreste sa-si promoveze cartea aparuta recent si care considera util sa-si dezvaluie aspecte din laboratorul de creatie personala . Articolele sau prezentarile de carte trebuie sa se incadreze in limite de spatiu rezonabile. Expeditia textelor se face la adresa de e-mail arp.contact@gmail.com. La aceeasi adresa poate fi trimisa orice corespondenta destinata membrilor redactiei si orice opinie privitoare la materialul aparut sau dorit. Sunt binevenite orice puncte de vedere privind viata editoriala si mediul cultural romanesc. Textele trebuie sa fie expediate in programul MS Word, in atasament la mesajul dvs., redactate cu diacritice romanesti, cu caractere „Arial“, la marimea de 10 pixeli. Publicatia fiind alcatuita prin voluntariat, colaborarea este onorifica.

Preluarea stirilor cu caracter de informatie publica aparute in revista UNIVERSUL CARTILOR este posibila si gratuita ;pentru preluarea articolelor semnate de un anumit autor, este necesara incuviintarea acestuia. Responsabilitatea asupra fiecarui text publicat apartine autorului conform reglementarilor internationale asupra acestui subiect. Opinia autorilor gazduiti nu este intotdeauna si opinia redactiei.

Revista apare prin grija unui Comitet Editorial. Editor Delegat: GABRIELA CHIRCEA

Reclame

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: