~Ion Beldeanu

ION BELDEANU: Lucrez in aceasta perioada la BUCOVINA CARE NE DOARE, o suita de insemnari vizand situatia romanilor din Nordul Bucovinei, care se va constitui in cea de a treia si ultima parte a trilogiei cu titlul mentionat. De retinut ca acest al treilea volum (al suitei amintite) a fost abandonat in toamna anului 2002, cand oficialitatile Ucrainei au hotarat sa-mi ridice dreptul de a-i mai trece hotarele declarandu-ma persoana indezirabila (non grata) pentru o perioada de cinci ani. Recent am reluat suita de texte scrise pana la interdictia mentionata, decis sa finalizez acest ultim volum care va incerca sa explice celor interesati, si in primul rand cititorilor, atitudinea oficialitatilor ucrainene atunci cand considera ca cele ce se scriu despre ele nu trebuie sa devina informatii publice. Partea din textele in cauza includ, intre altele, documentarul “Indezirabil pentru Ucraina”, aparut in martie 2004 in revista “Viata Romaneasca”, precum si o suita de insemnari gazduite de ziarul (romanesc) “Arcasul” din Cernauti. Cartea, ce urmeaza a fi incheiata in aceasta primavara, sper sa apara (dupa discutia avuta cu dl. Cezar Ivanescu, directorul institutiei) la Editura Junimea din Iasi, acolo unde au vazut lumina tiparului si celelalte doua volume (anterioare).

_________________________________________________________________________________

UNIVERSUL CARTILOR este un proiect experimental apartinand de ARP-ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU si ASOCIATIA SCRIITORILOR CRESTINI din ROMANIA. Revista cu acest titlu contine stiri si articole despre scriitori, mediul literar si soarta cartilor in istorie ca si informatii despre cartile in curs de aparitie si proiectele scriitoricesti in pregatire. Colaborarea la revista on-line UNIVERSUL CARTILOR este deschisa oricarui autor care doreste sa-si promoveze cartea aparuta recent si care considera util sa-si dezvaluie aspecte din laboratorul de creatie personala . Articolele sau prezentarile de carte trebuie sa se incadreze in limite de spatiu rezonabile. Expeditia textelor se face la adresa de e-mail arp.contact@gmail.com. La aceeasi adresa poate fi trimisa orice corespondenta destinata membrilor redactiei si orice opinie privitoare la materialul aparut sau dorit. Sunt binevenite orice puncte de vedere privind viata editoriala si mediul cultural romanesc. Textele trebuie sa fie expediate in programul MS Word, in atasament la mesajul dvs., redactate cu diacritice romanesti, cu caractere „Arial“, la marimea de 10 pixeli. Publicatia fiind alcatuita prin voluntariat, colaborarea este onorifica.

Preluarea stirilor cu caracter de informatie publica aparute in revista UNIVERSUL CARTILOR este posibila si gratuita ;pentru preluarea articolelor semnate de un anumit autor, este necesara incuviintarea acestuia. Responsabilitatea asupra fiecarui text publicat apartine autorului conform reglementarilor internationale asupra acestui subiect. Opinia autorilor gazduiti nu este intotdeauna si opinia redactiei.

Revista apare prin grija unui Comitet Editorial. Editor Delegat: GABRIELA CHIRCEA

Reclame

Lasă un comentariu

Be the first to comment!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: