~ Nick Sava

Interesanta ideea de a scrie ceva despre „santierul scriitoricesc“. Ma intreb citi scriitori va vor raspunde, dar, daca eu o fac, probabil o vor face si altii. Deci, eu am in lucru patru scrieri. Nu pentru ca sunt mai activ decit altii, ci pentru ca nu am predat toate scrierile editurilor, deci sunt inca „in lucru“. Prima ar fi „In cautarea lui Harap Alb“, un roman „fantasy“ in care ajutoarele lui Harap Alb, din basmul cu acelasi nume al lui Ion Creanga, isi cauta „Harap-Albul“ lor pentur ca, in prezenta lui, sa isi regaseasca o calitate umana. Romanul a fost terminat in 2005, publicat de mine in 9 exemplare, pe care l-am dat ca „manuscrise“ de lucru diferitilor cititori. In urma comentariilor lor, am redactat cam
jumatate din carte.

A doua este o culegere de „escuri“, adunate sub titlul „Din prelegerile profesorului Escu“. Aceste articole, un fel de pamflete, au aparut de-a lungul anilor in revista Atheneum. Colectia respectiva a fost inaintata unei edituri, deci este ca si finalizata…

A treia este o carte terminata de curind, cca 3 saptamini, care se afla in faza de corectura/redactare. Trateaza fenomenul de chatt pe internet, pe fundalul unei drame familiale a doi imigranti romani. In sfirsit, cea care este „in lucru“ este un roman istoric despre biserica crestina primara (intre anii 30-115AD), pe baza unui schimb de scrisori intre fiul lui Iisus si episcopul Antiochei, Ignatius. Scriu la el de cca 6 ani, dar cea mai mare parte a timpului am dedicat-o documentarii. Am terminat circa jumatate din ea.

NICK SAVA, Canada

_________________________________________________________________________________

UNIVERSUL CARTILOR este un proiect experimental apartinand de ARP-ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU si ASOCIATIA SCRIITORILOR CRESTINI din ROMANIA. Revista cu acest titlu contine stiri si articole despre scriitori, mediul literar si soarta cartilor in istorie ca si informatii despre cartile in curs de aparitie si proiectele scriitoricesti in pregatire. Colaborarea la revista on-line UNIVERSUL CARTILOR este deschisa oricarui autor care doreste sa-si promoveze cartea aparuta recent si care considera util sa-si dezvaluie aspecte din laboratorul de creatie personala . Articolele sau prezentarile de carte trebuie sa se incadreze in limite de spatiu rezonabile. Expeditia textelor se face la adresa de e-mail arp.contact@gmail.com. La aceeasi adresa poate fi trimisa orice corespondenta destinata membrilor redactiei si orice opinie privitoare la materialul aparut sau dorit. Sunt binevenite orice puncte de vedere privind viata editoriala si mediul cultural romanesc. Textele trebuie sa fie expediate in programul MS Word, in atasament la mesajul dvs., redactate cu diacritice romanesti, cu caractere „Arial“, la marimea de 10 pixeli. Publicatia fiind alcatuita prin voluntariat, colaborarea este onorifica.

Preluarea stirilor cu caracter de informatie publica aparute in revista UNIVERSUL CARTILOR este posibila si gratuita ;pentru preluarea articolelor semnate de un anumit autor, este necesara incuviintarea acestuia. Responsabilitatea asupra fiecarui text publicat apartine autorului conform reglementarilor internationale asupra acestui subiect. Opinia autorilor gazduiti nu este intotdeauna si opinia redactiei.

Revista apare prin grija unui Comitet Editorial. Editor Delegat: GABRIELA CHIRCEA

Reclame

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: