~ Nicolae Rotaru

SUB ZODIA DE APĂ 

După ce mi-am văzut împlinit (chiar de ziua mea, din mărţişorul acestui an) visul de a ajunge cu numărul cărţilor, numărul anilor de viaţă, prin apariţia volumului de rondeluri „Rău de înălţime”, prefaţat de Radu Cârneci, am trecut pe şantierul altor zămisliri editoriale: una de imediateţe şi care se constituie în cercetare ştiinţifică pentru uzul celor ce studiază ştiinţa managementului, intitulată „Lider şi actant”, iar alta vizând aceeaşi Editură RAO şi finele lui 2006, care este, de fapt, a treia înfăptuire din cele patru trilogii dedicate, prima, lutului (trei romane care au apărut în 2004), a doua, focului (trei volume de poeme, prefaţate de I. Rotaru, G. Stanca şi, respectiv, N.D. Fruntelată, care s-au publicat anul trecut), următoarea, cea la care lucrez, dedicată apei şi, cu vrerea Celui de Sus, ultima, la orizontul europenităţii noastre de fapt şi de drept, dedicată duh-văzduhului, aer-eterului. Trilogia de apă, la ale cărei cuvinte cioplesc în clipele de îmbucurare sufletească, va fi tot o unitate de trinităţi lirice, subordonate celor trei valori creştine sacre şi mereu dezirabile: nădejdea, iubirea şi credinţa. Ca odihnă de muncă prin muncă, mă-nvrednicesc, în continuare, de asumările publicistice, de obligaţiile didactice şi de solicitările sociale.

Cu drag peren, mulţumiri şi admiraţie pentru ceea ce faceţi! 

NICOLAE ROTARU

_________________________________________________________________________________

UNIVERSUL CARTILOR este un proiect experimental apartinand de ARP-ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU si ASOCIATIA SCRIITORILOR CRESTINI din ROMANIA. Revista cu acest titlu contine stiri si articole despre scriitori, mediul literar si soarta cartilor in istorie ca si informatii despre cartile in curs de aparitie si proiectele scriitoricesti in pregatire. Colaborarea la revista on-line UNIVERSUL CARTILOR este deschisa oricarui autor care doreste sa-si promoveze cartea aparuta recent si care considera util sa-si dezvaluie aspecte din laboratorul de creatie personala . Articolele sau prezentarile de carte trebuie sa se incadreze in limite de spatiu rezonabile. Expeditia textelor se face la adresa de e-mail arp.contact@gmail.com. La aceeasi adresa poate fi trimisa orice corespondenta destinata membrilor redactiei si orice opinie privitoare la materialul aparut sau dorit. Sunt binevenite orice puncte de vedere privind viata editoriala si mediul cultural romanesc. Textele trebuie sa fie expediate in programul MS Word, in atasament la mesajul dvs., redactate cu diacritice romanesti, cu caractere „Arial“, la marimea de 10 pixeli. Publicatia fiind alcatuita prin voluntariat, colaborarea este onorifica.

Preluarea stirilor cu caracter de informatie publica aparute in revista UNIVERSUL CARTILOR este posibila si gratuita ;pentru preluarea articolelor semnate de un anumit autor, este necesara incuviintarea acestuia. Responsabilitatea asupra fiecarui text publicat apartine autorului conform reglementarilor internationale asupra acestui subiect. Opinia autorilor gazduiti nu este intotdeauna si opinia redactiei.

Revista apare prin grija unui Comitet Editorial. Editor Delegat: GABRIELA CHIRCEA

Reclame

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: