~Octavian Sărbătoare: „Mesagerii iubirii“

După apariţia anul trecut în Australia şi România a prozei romantice Iubire în India, dedicată omagial lui Mircea Eliade, la centenarul naşterii marelui scriitor, anul acesta continui tematica printr-un volum nou. Se numeşte Mesagerii iubirii: Ecouri la proza romantică IUBIRE ÎN INDIA. Titul sugerează pe drept ceea ce a urmat adoptării ideilor iubirii eterne de semantică indiană: cititorii încearcă să aplice dimensiunea sacrului iubirii la viaţa de zi cu zi.

Temele realităţii metafizice revin în năzuinţa perfecţiunii în iubire. Sufletele îngemănate sunt prinse în căutarea perpetuă a perechii ideale, încercând să sacralizeze mediul obişnuit prin conştientizarea treptelor eternităţii iubirii.

Volumul va cuprinde o colecţie de scrisori ca ecouri la cartea Iubire în India, într-o gamă vastă, de la relatările condiţionărilor în viaţa de familie, până la transcenderea profanului cotidial şi ascenderea către dimensiunea cosmică a unei viziuni vivifiante a iubirii. Întreaga lucrare îşi propune prezentarea unei colecţii de cazuri care participă la filonul major al prozei romantice: formarea unei noi conştiinţe a iubirii umane. Efectele narative sunt astfel direcţionate către completarea mesajul prozei. Doresc ca gama de situaţii aplicative să cuprindă o arie largă care să reflecte tocmai temeritatea imaginaţiei din Iubire în India.

Prin noua carte vreau să prezint prin exemple viziunea iubirii în cultura indiană, ca o reacţie contra nefericirii ce caracterizează societăţile de consum, în care oamenii în goana după acumularea meterială, uită că există iubire. Parafrazând cuvintele psihologului american John Welwood despre contemporaneitate pot spune că: pierderea misterului, a inefabilului, are legătură cu nebunia care a cuprins lumea secolului 21, cu însingurarea, cu nefericirea, cu tristeţea fără leac care i-a cuprins pe oameni, cu dezbinarea, cu lipsa de iubire.

Ca termen în timp îmi propun să termin de scris volumul Mesagerii iubirii până în martie 2009, când voi reveni în România, unde doresc noua carte să apară tot la Flori Spirituale din Deva, editura unde a fost publicată şi Iubire în India în anul 2007.

OCTAVIAN SĂRBĂTOARE

iulie 2008, Sydney, Australia

Reclame

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: