~Scriitorii despre cartea la care lucrează (I)

Dan Anghelescu –Lucrez la un volum de poezie pe care-l intitulez (provizoriu!) Si atunci ar fi trebuit sa vorbesc. De asemenea ma preocupa o placheta de versuri bi-lingva şi o carte de eseuri despre poezie şi muzică.

Ana Dobre. Lucrez la monografia Miron Radu Paraschivescu. Cred c ii voi da si un subtitlu. Nu m-am decis incaasupra lui.Intentionez, de asemenea e editie revazuta si adaugita a cartii mele de eseuri Rinocerii si Don Quijote.

Ana Sarghie –Ideea ma insenineaza putin, in momentul de tensiune al corectarii viitoarei mele carti, care cred ca va avea titlul Intalnire pe calea undelor. Interviuri radiofonice despre scriitorii romani. Este varianta de titlu acceptata astazi, cand am ales la editura Technomedia din Sibiu si coperta viitoarei carti. Este  o selectie a interviurilor pe care mi le-a luat profesorul Alexandru Brasovean in perioada 2002-2008 la emisiunea sa GAUDEAMUS,despre care dansul spune ca ar fi unica in felul ei, o emisiune dedicata studentilor si elevilor. La ei ne-am gandit impreuna cand am dat aceste…meditatii gratuite pentru literatura romana! Timp de catva ani buni. Tocmai pentru ca ne gandim pe mai departe la tinerii, care se doresc intorsi spre lectura, ma tem de imaginile prea tehnice si nu le voi accepta in interiorul textului, care se deschide literaturii in exclusivitate.

Firmilian Gherasim

Titlul cărţii: Introducere în poezia creştină
Data publicării: sper să apară până la sfârşitul anului
Scurtă descriere:  Lucrarea îşi propune să familiarizeze cititorul cu un domeniu al literaturii universale despre care în ultimul timp s-a scris prea puţin.
Este structurată în 3 părţi:
– Poezia biblică
– Poezia liturgică
– Poezia aliturgică
Fiecare parte conţine explicaţii, dar şi exemplificări din operele unor poeţi reprezentativi.

Reclame

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: