~ Se anunţă o nouă carte de Aurel Anghel

Sunt bucuros să vă vestesc că am definitivat o nouă carte şi unde aş putea să transmit veste? La revistele de pe Internet, aici unde mă regăsesc alături de alţi confraţi care „pun umărul” la mişcarea din loc a Cuvântului în folosul celor care-l iubesc.

Aurel Anghel

DIALOGURI DINCOLO DE CUVÂNT

CĂRŢI, CONFRAŢI PRIETENI AI CUVÂNTULUI ŞI AI MEI

Am venit să mă întemeiez

Prefaţă

Sunt plecat în lume de la 13 ani,din Cocora, judeţul Ialomiţa. Am rătăcit prin multe locuri şi nu ştiu încă dacă m-am întemeiat.

Ca om şi profesor m-am întemeiat în Buzău ,cu o întrerupere de 5 ani ,spaţiul vieţii mele, dar şi timpul vieţii mele s-au consumat aici. Măsurat astfel:1951 /1955 ca elev la Şcoala Pedagogică din Buzau. Această perioadă m-a întemeiat în dragostea de copii şi in anul 2000 în prima mea carte Jucăriile vorbesc. Dar şi în alte încă două cărţi pentru copii.

Trei ani am fost al satului meu natal ca învăţător ,dar contrar indicaţiilor de a te întoarce acolo, unde te iubea partidul dacă erai ascultător, n-am rămas acolo, nu m-am întemeiat într-o meserie, de altfel cea mai onorabilă şi am plecat mai departe.

Am dorit să mă întemeiez în muzică, să studiez un instrument muzical, să învăţ să cânt şi să iubesc domeniul considerat de Cioran, ca cel mai apropiat de Dumnezeu. Încercările mele au eşuat, tata n-a vrut colectivizarea la timp,am părăsit domeniul, neavând drept la o bursă şi am ajuns până la urmă să învăţ limba rusă şi limba română.

Aici m-am întemeiat şi le iubesc pe amândouă. Am recitit de curând în limba rusă Anna Careniana. Cine mă va crede că l-am iubit din nou pe Lev Nicolaevici Tolstoi, dar l-am şi invidiat pentru scrisul său genial… Am mai recitit Donul liniştit şi m-am întors în cuvânt, am scris ca urmare Casa din vis.

M-am întors de doi ani în Cocora chemat de bibliotecara satului să primesc binecuvântarea locului naşterii într-o nouă ipostază a vieţii mele. Aurel Anghel, poet, scriitor…Oare? E adevărat? Poate, dar ca să mă întemeiez mai am un lung drum de parcurs. Am rătăcit destul, dar cea mai teribilă rătăcire mi se pare cea de după anul 2000 când m-am apucat cu multă râvnă şi vrednicie de scris. Scriu mult, poate prea mult, stau şi scriu ca şi când aş fi la serviciu. Mă aşez din zori la masa de lucru, uneori, mă apucă pasiunea scrisului şi în cursul nopţii.

Vreau să mă întemeiez. Asta e deja foarte clar, că vreau să mă întemeiez. In scris.

De la o vreme în text. Vreau să fiu un autor care a lăsat în urmă măcar un text memorabil. Ca cei ce vor urma, să aibă de ales voi scrie cât voi mai putea sta in poziţie verticală, deşi se poate trage şi din poziţia culcat, unii au tras cu puşca în propria neputinţă şi au scris.

Au devenit celebri. Eu nu vizez celebritatea, ci întemeierea, pentru că într-o zi a vieţii mele un poet contemporan mare, un buzoian Gheorghe Iova de la Găgeni m-a rugat să notez două cuvinte, să le ţin minte. Le-am notat şi mi-am pierdut liniştea. RĂTĂCIREA ÎNTEMEIAZĂ.

Numai rătăcirea? Dar întoarcerea? Dar dragostea de oameni?

Dar cartea pe care n-o poţi lăsa din mână?

Dar copii pe care i-ai adus pe lume? Dar femeia care a stat cu tine 45 de ani şi încă te mai suportă?

Nu întemeiază oare şi întoarcerea în cuvânt, prima şi cea mai desăvârşită creaţie a celui care ne-a adus pe lume ca să ne întemeiem. Ce mai aştept?

Să mă întemeiez în CREDINŢĂ.

15.03.2007, Buzau

AUREL ANGHEL

 

_________________________________________________________________________________

UNIVERSUL CARTILOR este un proiect experimental apartinand de ARP-ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU si ASOCIATIA SCRIITORILOR CRESTINI din ROMANIA. Revista cu acest titlu contine stiri si articole despre scriitori, mediul literar si soarta cartilor in istorie ca si informatii despre cartile in curs de aparitie si proiectele scriitoricesti in pregatire. Colaborarea la revista on-line UNIVERSUL CARTILOR este deschisa oricarui autor care doreste sa-si promoveze cartea aparuta recent si care considera util sa-si dezvaluie aspecte din laboratorul de creatie personala . Articolele sau prezentarile de carte trebuie sa se incadreze in limite de spatiu rezonabile. Expeditia textelor se face la adresa de e-mail arp.contact@gmail.com. La aceeasi adresa poate fi trimisa orice corespondenta destinata membrilor redactiei si orice opinie privitoare la materialul aparut sau dorit. Sunt binevenite orice puncte de vedere privind viata editoriala si mediul cultural romanesc. Textele trebuie sa fie expediate in programul MS Word, in atasament la mesajul dvs., redactate cu diacritice romanesti, cu caractere „Arial“, la marimea de 10 pixeli. Publicatia fiind alcatuita prin voluntariat, colaborarea este onorifica.

Preluarea stirilor cu caracter de informatie publica aparute in revista UNIVERSUL CARTILOR este posibila si gratuita ;pentru preluarea articolelor semnate de un anumit autor, este necesara incuviintarea acestuia. Responsabilitatea asupra fiecarui text publicat apartine autorului conform reglementarilor internationale asupra acestui subiect. Opinia autorilor gazduiti nu este intotdeauna si opinia redactiei.

Revista apare prin grija unui Comitet Editorial. Editor Delegat: GABRIELA CHIRCEA

 

Reclame

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: