~ Aurel Anghel

Scriu o carte despre text şi in mod concret despre Gheorghe Iova, un nume de renume al Textului,ca modalitate de i.e.ş.i.r.e din tradiţional şi convenţional, ca modalităţi de transfigurare a realităţii pentru că:

„Trăim puţin, Dar gândim repede, NE doboară media informatică mai ales cu politica şi dezastrele de tot felul, romanul fluviu, dacă nu a secat din prea multa căldură solară va seca, iar noi vom înota în ape din ce in ce mai mici cum AR Fi: pârâiaşul, fântâniţa, văniţa, bălţiţa şi guriţa de APĂ. Ce v-am trimis este deja un Text,ca formă de aderare la exprimarea unor dureri mari în cuvinte puţine, puţintele şi ele ,pe măsura dilatării spaţiului dintre stele prin poluare, nepăsare, zadarnică şi inexpresivă ecologistă strigare. Vom pieri oare, NE vom comprima intr-un singur text, sau context…Ne vom face cărticică, mărgică vom trece printr-o gaură neagră sau printr-o găurică, atunci când vom ajunge nimic, rimând cu nimică, spre a nu uita  că o rimă, nicodată nu strică.“

Aurel Anghel

_________________________________________________________________________________

UNIVERSUL CARTILOR este un proiect experimental apartinand de ARP-ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU si ASOCIATIA SCRIITORILOR CRESTINI din ROMANIA. Revista cu acest titlu contine stiri si articole despre scriitori, mediul literar si soarta cartilor in istorie ca si informatii despre cartile in curs de aparitie si proiectele scriitoricesti in pregatire. Colaborarea la revista on-line UNIVERSUL CARTILOR este deschisa oricarui autor care doreste sa-si promoveze cartea aparuta recent si care considera util sa-si dezvaluie aspecte din laboratorul de creatie personala . Articolele sau prezentarile de carte trebuie sa se incadreze in limite de spatiu rezonabile. Expeditia textelor se face la adresa de e-mail arp.contact@gmail.com. La aceeasi adresa poate fi trimisa orice corespondenta destinata membrilor redactiei si orice opinie privitoare la materialul aparut sau dorit. Sunt binevenite orice puncte de vedere privind viata editoriala si mediul cultural romanesc. Textele trebuie sa fie expediate in programul MS Word, in atasament la mesajul dvs., redactate cu diacritice romanesti, cu caractere „Arial“, la marimea de 10 pixeli. Publicatia fiind alcatuita prin voluntariat, colaborarea este onorifica.

Preluarea stirilor cu caracter de informatie publica aparute in revista UNIVERSUL CARTILOR este posibila si gratuita ;pentru preluarea articolelor semnate de un anumit autor, este necesara incuviintarea acestuia. Responsabilitatea asupra fiecarui text publicat apartine autorului conform reglementarilor internationale asupra acestui subiect. Opinia autorilor gazduiti nu este intotdeauna si opinia redactiei.

Revista apare prin grija unui Comitet Editorial. Editor Delegat: GABRIELA CHIRCEA

Reclame

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: