~ Sămărescu Dan Florian

Dorinta de a scrie o carte despre cele ce am trait din 45 pana in 89,  are in vedere in special , informarea concetatenilor, despre cum se vedea din interior… lumea in care am trait.. Era o lume nedreapta, in care valoarea autentica devenea inperceptibila.. pusa in umbra de impostura si prostie.Cei care au condus Romania , erau nu doar limitati ci si de un egoism feroce, urmarind doar propriile interese, pe care le prezentau drept interes general…o lume mai buna…care numai buna nu era… plin ade minciuni si mincinosi.

Lipsa criteriului valorii in aprecierea pozitiei in societate,  era tipica pentru comunisti..a caror existenta se disocia de real…subordonata unor dogme prostesti..care de fapt ascundeau egoismul si lipsa de principii si corectitudine….Poate..dar nu sunt sigur…unicul ramas fidel ideologiei „comuniste” ramasese Ceausescu..si poate a trebuit sa fie omorat pentru a lasa cale libera atator impostori marunti si corupti.

Condamnarea comunismului,  comisa de dl.Tismaneanu,  la comanda „de sus”,  ofera o perspectica birocratica,  bazata pe evenimente istorice..adica pe documentate in decizii,  legi,  ordine,  plenare ale defunctului CC.Apar estompat problemele omului, ale cetateanului condamnat sa traiasca intr-un mediu viciat si vicios.Au existat si oameni cumsecade intre cei in 89 , 4 milioane de membri; toti insa erau constienti ca traiau un cosmar.Unii n-au avut taria sa reziste si au colaborat cu tradatorii. 

Urmarile se vad cu ochii deschisi.. pentru ca poporul incearca sa deschida ochii…Candva vom realiza adevarul existentei noastre in lume.Trebuie sa ne trezim. Perspectiva societatii privite din interior, este mai rar intalnita…Este totusi important cum s-au schimbat vecinii, colegii de clasa, prietenii, cei care colaborau cu autoritatile comuniste, ce pericole pentru dezvoltarea personalitatii fiecaruia ne inconjurau, cum au fost evitate..si ce s-a intamplat cu noi….cu noi toti, cei care traiam sub comunisti… si trebuia sa traim… purtand suferinta in noi… fara a o exprima… Eu doresc doar sa devin un modest purtator de cuvant al SUFERINTELOR POPORULUI MEU.

Dr. SĂMĂRESCU DAN FLORIAN

_________________________________________________________________________________

UNIVERSUL CARTILOR este un proiect experimental apartinand de ARP-ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU si ASOCIATIA SCRIITORILOR CRESTINI din ROMANIA. Revista cu acest titlu contine stiri si articole despre scriitori, mediul literar si soarta cartilor in istorie ca si informatii despre cartile in curs de aparitie si proiectele scriitoricesti in pregatire. Colaborarea la revista on-line UNIVERSUL CARTILOR este deschisa oricarui autor care doreste sa-si promoveze cartea aparuta recent si care considera util sa-si dezvaluie aspecte din laboratorul de creatie personala . Articolele sau prezentarile de carte trebuie sa se incadreze in limite de spatiu rezonabile. Expeditia textelor se face la adresa de e-mail arp.contact@gmail.com. La aceeasi adresa poate fi trimisa orice corespondenta destinata membrilor redactiei si orice opinie privitoare la materialul aparut sau dorit. Sunt binevenite orice puncte de vedere privind viata editoriala si mediul cultural romanesc. Textele trebuie sa fie expediate in programul MS Word, in atasament la mesajul dvs., redactate cu diacritice romanesti, cu caractere „Arial“, la marimea de 10 pixeli. Publicatia fiind alcatuita prin voluntariat, colaborarea este onorifica.

Preluarea stirilor cu caracter de informatie publica aparute in revista UNIVERSUL CARTILOR este posibila si gratuita ;pentru preluarea articolelor semnate de un anumit autor, este necesara incuviintarea acestuia. Responsabilitatea asupra fiecarui text publicat apartine autorului conform reglementarilor internationale asupra acestui subiect. Opinia autorilor gazduiti nu este intotdeauna si opinia redactiei.

Revista apare prin grija unui Comitet Editorial. Editor Delegat: GABRIELA CHIRCEA

Trackback URI