~ Ştefan Dumitrescu: Rodica Elena Lupu, tipul scriitorului complex

Cu siguranţă că doamna Rodica Elena Lupu este una dintre cele mai  importante scriitoare ale generaţiei 70. Pentru cine îi cunoaşte opera rămâne uimit de setea şi curajul cu care romanciera şi poeta pătrunde în adâncimile abisale ale fenomenului uman, aceasta fiind obsesia melancolic-dureroasă a întregul demers artistic al autoarei. Găsirea, iluminarea adevărului despre ciudata, paradoxala, frenetica, şi poliedrica lumină plină de umbre, de piscuri şi de scorburi, care este fiinţa umană. Nu poţi să nu observi de asemenea  bogăţia de mijloace artistice cu care Rodica Elana Lupu ambiţionează să îşi ducă demersul cognitiv până la capăt, ca şi multitudinea de direcţii din care se apropie de misterul uman.

Rodica Elena Lupu, autoare de romane care se citesc cu plăcere şi de volume de poezie interesante îşi duce mai departe melopeea şi aventura cu încă o săgeată trasă din inima ei care arde de mult timp pentru poezie! Versurile acestea ni se par emblematice pentru poezia acestei scriitore dedate cu toată fiinţa creaţiei literare : Ne vom privi printre lentile, /Ca-ntr-un acvariu-n contemplare, /Tot aşteptând să treacă zile,
/Sub solzi de vis şi disperare
.
Nu putem decât să ne bucurăm încă o dată de darul pe care ni-l face cu această carte doamna Rodica Elena Lupu, şi să îi dorim multe cărţi de aici înainte!

Prof. ŞTEFAN DUMITRESCU

Scriitor, critic literar,

Biroul de Viitorologie Bucureşti

Trackback URI